Salsa de Llimona

Ingredients:

1 llimona petita
1 ceba petita
Pebre
Sal
Oli
Elaboració:

Renteu la llimona i talleu-la a làmines fines, desprès talleu en 3 - 4 trossos les làmines. Peleu i talleu molt fina la ceba, afegiu sal i pebre al gust, i ho piqueu tot junt.

Barregeu tots els ingredients amb 1 ó 2 cullerades d'oli i deixeu reposar una hora com a mínim abans de servir.

Aquesta salsa va molt bé com a acompanyament de peixos.

Oli per a pizzes i pastes

Ingredients:

20 bitxos
orenga sec
3 grans d'all
oli d'oliva
oli de gira-sol


Elaboració:
Poseu els bitxos, orenga al gust i els tres alls pelats i tallats a làmines dins d'una ampolla. A continuació afegiu ¼ d'oli d'oliva i ¾ d'oli de gira-sol. Tapeu l'ampolla i agiteu amb força.

Deixeu marinar el contingut de l'ampolla uns dies abans d'utilitzar-ho.
Aquest oli s'utilitza com a amaniment de pizzes i pastes.

Dip de Curri

Ingredients:


2 iogurts naturals
2 mides de iogurt de maionesa (omplim el iogurt buit amb maionesa per a prendre la mida)
1 ½ cullerades de curri en pols
½ culleradeta de cúrcuma
½ culleradeta de gingebre molt
¼ culleradeta de paprika
Sal
Pebre


Elaboració:
Bateu tots els ingredients fins a aconseguir una salsa homogènia.

Aquest dip va molt be per a acompanyar aperitius a base de verdures crues i/o torrades.

"Ajolio"

Ingredients:

1 ou
2 grans d'all
Oli d'oliva

Elaboració:

Peleu i trossegeu l'all.


Aboqueu l'ou a la batedora junt amb els alls trossejats. Afegiu un polsim de sal i una miqueta d'oli. Bateu tots els ingredients junts, i aneu afegint oli mica en mica fins que la salsa quedi espessa (hem d'utilitzar la mateixa tècnica que fer l'allioli o la maionesa).


Aquesta salsa va molt bé per a acompanyar carns.